12-03-07

Casa Mayor, Old Vines Carmenère 2005

Herkomst: Chili
Origine: Colchagua
Blend: Carmenère, Cabernet Sauvignon
Prijs: € 4,95.

Een klassieker uit het gamma van de Colruyt-supermarkten.
De kleur is fris dieppaars met een zuivere spiegel en mooie gekleurde tranen. Jammer genoeg zet dat ons op het verkeerde been, want de neus boet in aan frisheid en definitie: de fruitgeur beperkt zich tot wat zwak afgelijnde framboos en wordt gedomineerd door groene paprika. Het gehele boeket heeft ook weinig vulling. Walsen brengt ook niets meer bij tot de combo framboos-paprika. Worstelen met het Carmenère-beest dat van zerp, puberaal groen naar vol, sappig en gekonfijt fruit kan omslaan zoals Jean-Marie De Decker van partij naar partij hopt?
Hetzelfde geldt voor de smaak: zeer timide met wat leafy framboos, een toets muskaatnoot en wat witte peper in de afdronk. Het geheel is redelijk deftig gestructureerd met genoeg vinnige zuren, maar de tannines blijven wat aan de platte kant. ‘Teleurstellend’ was het algemene verdict, zeker na de onthulling van het etiket. Versies 2003 en 2004 van deze gedoodverfde QPR-breed waren naar het schijnt stukken beter (ik heb ze niet geproefd).


Beoordeling: 78/100.grape, no way een 82,50%, Dirk, of was het dan een spreekwoordelijk slechte fles?
Geproefd op: 28.02.2007. Wild Tasting 1, Kurkdroog.

21:06 Gepost door Amaronese in Chili | Permalink | Commentaren (4) | Tags: carmenere, rood, colchagua |  Facebook |

Commentaren

Casa Mayor Indeed my friend. Zelfs de 2004 deed ons laatste kerstdinner geen eer aan! Een afknapper en onbegrijpelijk van de score van Dirk!

Gepost door: chevalier | 12-03-07

Inderdaad, ... , maar dan toch: ik kan me niet voorstellen dat er heel wat mensen deze wijn zonder reden de hemel in prijzen. Ik moet zeker nog eens een flesje gaan halen, dat even laten rusten, om het dan nog eens een kansje te geven. We'll see. De Cab. Sauv. wil in ieder geval ook wel eens in m'n glas hebben, want die krijgt eveneens kudos.

Gepost door: Amaronese | 13-03-07

Ik dronk deze wijn 1 maal en vond hem zeer straf voor zijn prijs.
Maar het moet gezegd, m'n wijnmaatje Gerten lustte er geen pap(rika )van. Beiden vonden we sowieso de cabernet beter.

Gepost door: vinejo | 14-03-07

I don't get it Ik heb nu al zoveel tegenstrijdige commentaren over die wijn gehoord ... wat is dat toch? Poor winemaking met good stuff, d.w.z. mislukte flessen naast superflessen, of zoiets dat bij het minste reductief wordt? Of is 't gewoon telkens pech ... I dunno. Moet 'm echt eens proberen. De Cab. Sauc. ook trouwens ...

Gepost door: Amaronese | 16-03-07

De commentaren zijn gesloten.